Zorgboerderij en Atelier Inner-Art Mandala
 

MANDALA


Tekeningen zeggen iets over de gemoedsgesteldheid van de tekenaar. Immers, de hand voert (onbewust of bewust) uit wat de aard van de geest op dat moment wil of doet voelen. De geest is hier het innerlijke, het karakter van de mens, de ziel. De mens kan los van zijn denken het meer innerlijke, wezenlijke naar boven laten borrelen en de ruimte geven door gehoor te geven aan deze impulsen.  In de psychologie wordt deze wetenschap al heel lang benut. 

Intuïtief tekenen is een wijze van tekenen waarbij ontspanning, openheid en gevoel van veiligheid het mogelijk maken om meer contact te maken met de zuivere Geest (van God, de Liefde, Levensbron die alle kennis en waarheid in zich heeft) en die iedere mensenziel bij zich draagt (zij het dikwijls onopgemerkt, niet gewaardeerd, verwaarloosd, genegeerd). Het verstand en dat wat de mens aan overtuigingen, ervaringen en impulsen vanuit het lichaam heeft, zullen meer naar de achtergrond verdwijnen waardoor de diepere gevoelens beter naar waarde kunnen worden geschat. Het 'gewoon maar' volgen van de impuls -  zonder de controle van het verstand die zou oordelen -  doet een bepaalde lijn, vorm, symboliek, kleur verschijnen die je kunt 'vertalen', waardoor geestelijke dingen je duidelijker worden.

Door het  tekenen van bijvoorbeeld mandala’s kunnen diepe, essentiële  geestelijke zaken bekend worden, waardoor er hulp ontstaat bij het verwerven van inzicht in de eigen persoonlijkheid en wijze van het in het leven staan. Ook problemen, oorzaken kunnen op deze wijze gevonden worden en verwerkt. 

 

De docent begeleidt op integere wijze met liefdevol respect het proces van de cliënt. Geen enkele vorm van dwang en opdringen van mening dient aan de orde te zijn. Er dient geen enkele vorm van eigenbelang mee te spelen. Immers, er kan dan ook geen contact mogelijk zijn met de Bron die dieper, juist inzicht mogelijk maakt.

Openstaan voor geestelijk onzuivere impulsen en misleiding zou dan mogelijk zijn.


Mandalatekenen kan een verrijking zijn in iemands proces van ontwikkeling. In workshops kan er aan de hand van verschillende opdrachten gewerkt worden aan een bepaald thema.

Het mandalatekenen kan ook op meer eenvoudige, ontspannende creatieve wijze beleefd worden in b.v. een groep die dit doel zoekt. Gera Hoogendoorn is docent en begeleider. Groepworkshops worden niet in een programma aangeboden, maar zijn aan te vragen voor uw groep.


 
&

INNER-ART

ZORGBOERDERIJ

ATELIER

Zorgboerderij en Atelier Inner-Art
Zorgboerderij en Atelier Inner-Art Mandala
Zorgboerderij en Atelier Inner-Art Mandala
Zorgboerderij en Atelier Inner-Art Mandala

ATELIER INNER-ART

LEZINGEN   

INNER-ART