Zorgboerderij en Atelier Inner-Art Museum
 

MUSEUM ‘De 7 Erven’


BOERENMUSEUM ' de 7 Erven'.

 

Het museum is ontstaan uit de grote hoeveelheid werktuigen, huisraad afkomstig van verschillende boerderijen (7 erven) uit de familie en omgeving. We wilden dat deze gebruiksvoorwerpen, gereedschap en gewoonten van rond de eeuwwisseling 1900 niet verloren zouden gaan. Jongeren kunnen ervan leren en ouderen kunnen hun verhalen delen en herinneringen ophalen, te midden van sfeer en geur van vroeger, boenwas, koperpoets en koffie uit een heuse koffiepot vanaf het 'peterolie' stel, waar dit gewenst wordt.

 

We zien  het museum als een eerbetoon aan het vroegere vele en vaak zware werk. Het is goed als jongeren zich realiseren wat mensen kunnen presteren als het moet en er niets anders is. In onze tijd moet alles snel en is er geen tijd meer voor het bezinnende, rustgevende  dat het vele handwerk dat vaak lang duurde, met zich meebracht.  Je leerde iets over te hebben voor wat je wilde bereiken. Denk alleen maar eens aan de 'uitzet' aan linnengoed die bij elkaar genaaid, versierd, geborduurd moest worden, naast de lange werkdag bij kaarslicht... Er was ruimte voor creativiteit. Veel moest je zelf oplossen. Geen winkel in den buurt, geen geld, of het betond gewoon niet... nu is er voor alles wel een hulpmiddel, maar.... is veel inzicht en creativiteit

verloren gegaan.

 

INBRENG

Oude spullen van rond 1900 die interessant  zijn voor het boerenmuseum kunt u inbrengen. Verhandelen is niet het doel, maar wel kan het zijn dat er dingen dubbel zijn of niet passen binnen de doelstelling van het museum.

We houden ons vrij om dingen om te ruilen, weg te geven of te verkopen waar van toepassing.

Inbreng op de zorgdagen  ma t/m do. van 9-16u.

 
&

INNER-ART

ZORGBOERDERIJ

ATELIER

Zorgboerderij en Atelier Inner-Art
Zorgboerderij en Atelier Inner-Art Museum
Zorgboerderij en Atelier Inner-Art Museum
Zorgboerderij en Atelier Inner-Art Museum

ZORGBOERDERIJ INNER-ART

DE BOERDERIJ   

WINKEL   

TUIN   

MUSEUM   

DIEREN